27.1.2017 14.00

Kari Kosonen on Finnpilotin uusi toimitusjohtaja 1.4.2017 alkaen

Luotsausjohtaja, diplomi-insinööri ja merikapteeni Kari Kosonen on tänään valittu Finnpilot Pilotage Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.4.2017.

Kari Kosonen on työskennellyt Finpilotin luotsausjohtajana vuoden 2010 alusta lukien ja Finnpilotin tytäryhtiö Ice Advisorsin toimitusjohtajana vuodesta 2015. Finnpilotin palvelukseen Kari tuli Merenkulkulaitoksesta, jossa hän hoiti mm. VTS-keskuksen päällikön, ylitarkastajan, liikennetoimialan päällikön ja apulaisjohtajan tehtäviä. Kari Kosonen on aikaisemmin toiminut myös eri varustamoiden aluksilla pääasiassa kansipäällystötehtävissä.

Lisäksi Kari Kosonen on osallistunut jäsenenä tai toiminut johtotehtävissä lukuisissa merenkulun kansainvälisissä työryhmissä (mm. GOFREP, IALA, IMO Navigation Committee) ja ollut mukana useissa kotimaisissa merenkulun yhteistyöryhmissä (mm. EK:n meriryhmä ja Öljy- ja aluskemikaalivahinkojen torjunnan neuvottelukunta).

Finnpilot Pilotage Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Matti Pajula jää eläkkeelle. Matti Pajula on ollut Finnpilotin toimitusjohtaja vuodesta 2004 lähtien.

 

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Matti Pajula, matti.pajula@finnpilot.fi, puh. +358 400449493
Luotsausjohtaja Kari Kosonen, kari.kosonen@finnpilot.fi, puh. +358 407414625

 

 
Luotsin blogikirja

Saaristomeren luotsi kertoo työstään.

  • 18.5.2017 Sairastuin

    …saabismiin pari vuotta sitten (tässä vaiheessa tarkkaavaisimmat ovat jo havainneet, että tämä kirjoitus ei liity luotsaukseen millään tavalla). Saabismista ei voi parantua, mutta se voidaan sopivalla lääkityksellä pitää hallinnassa. Esimerkkinä Motonetin...

  • 4.4.2017 Mitä, jos tilaa pizzaa kesken luotsauksen ja miten se liittyy Norjaan?

    Liittyy se itse asiassa Ruotsiinkin. Pitää ehkä avata hieman. Saimme vieraita Norjasta. Paikallinen organisaatio halusi tutustua PPU-projektiimme, jossa olen ollut mukana. PPU tulee sanoista Portable Pilot Unit eli meidän tapauksessa iPad, jossa on...