15.6.2017 16.00

Yhteistyösopimus luotsaukseen liittyvän kulttuuriperinnön tallentamisesta

Suomen kansallismuseo ja Finnpilot Pilotage Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen luotsitoimeen liittyvän kulttuuriperinnön tallentamisesta. Sopimus vahvistaa yhteistyötä merellisen kulttuuriperinnön tallennuksessa sekä edistää valtion kulttuuriperinnön kestävää hoitoa, suojelua ja saavutettavuutta.

Kansallismuseossa merellisestä kulttuuriperinnöstä vastaavalla Suomen merimuseolla ja Finnpilot Pilotage Oy:llä edeltäjäorganisaatioineen on pitkäaikainen kokemus keskinäisestä yhteistyöstä liittyen luotsausta koskevaan museotoimintaan. Yhteistyösopimuksen mukaisesti Finnpilot Pilotage Oy tallentaa hallinnassaan olevan merenkulkuun tai merenkulun tukitoimintoihin liittyvän, kansallisesti merkittävän kulttuurihistoriallisen esineistön Suomen merimuseon hallinnoimaan merenkulun kansalliskokoelmaan. 


Finnpilot Pilotage Oy tuottaa luotsauspalvelua, jolla varmistetaan merenkulun turvallisuus ja sujuvuus sekä ennaltaehkäistään ympäristöonnettomuuksia. Yhtiö toimii valtakunnallisesti Suomen aluevesillä ja Saimaalla käytössään 21 luotsi- tai tukiasemaa. Yhtiö työllistää yli 300 luotsauksen ammattilaista. Vuonna 2016 juhlittiin luotsauksen 320-vuotisjuhlaa.

Kansallismuseo on kansallinen kulttuurihistorian museo, jonka tehtävänä on huolehtia kulttuurihistoriallisen kansallisomaisuuden kartuttamisesta, hoidosta ja näytteillä pidosta. Kansallismuseon kokoelmia on kerätty 1700 -luvulta alkaen. Kansallismuseo tuottaa Suomen merimuseossa Kotkassa merellisen kulttuuriperinnön kokoelma-, näyttely- ja tapahtumapalveluja.

Lisätietoja antavat
Suomen merimuseon johtaja Tiina Mertanen, tiina.mertanen@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6481
Viestintäpäällikkö Sari Turkkila, sari.turkkila@finnpilot.fi, puh. 040 526 3348, Finnpilot Pilotage Oy

Lehdistökuvia


www.kansallismuseo.fi                               
www.finnpilot.fi

 

 
Luotsin blogikirja

Saaristomeren luotsi kertoo työstään.

  • 13.10.2017 Itsenäiset laivat

    Valtiollinen Yleisradioyhtiö julkaisi tuossa joku aika sitten jutun otsikolla "Merenkulun suuri murros: Osa laivoista seilaa ilman miehistöä jo pari vuoden kuluttua". Sapettaa. Ei se, että kehitys kehittyy, niinhän sen kuuluukin tehdä. Se sapettaa...

  • 21.7.2017 Sedov ja kaverit

    Meillähän on nyt Tall Ships Races täällä Turussa. Olisi itsestään selvää blokkailla hienoista vanhoista purjelaivoista ja siitä, kuinka hienoja ne ovat. Ovathan ne ja on se luotsillekin mukavaa vaihtelua. Palella ulkona heinäkuussa… Suomen kesä, da da. En siis...