13.12.2018 16.00

Luotsausmaksut 2019 päivitetty: luotsauksen hinta ei nouse

Luotsausmaksut 2019 on päivitetty Finnpilotin verkkosivuille. Luotsausmaksut säilyvät alkavana vuonna kuluvan vuoden tasolla.

Luotsausmäärien kasvu on seurannut Suomen ulkomaankaupan positiivista kehitystä. Merikuljetusten tonnimäärien kasvu näkyy luotsausten lisääntymisenä kaikilla rannikon luotsausalueilla. Finnpilot on onnistunut vastaamaan alusliikenteen kasvavaan luotsaustarpeeseen pitkäjänteisellä suunnittelulla ja jatkuvalla toiminnan kehittämisellä. 

Luotsausmaksujen säilymisestä edellisvuoden tasolla päätti Finnpilot Pilotage Oy:n hallitus kokouksessaan syyskuussa. Saimaan maksutaso säilytetään 26 % rannikon luotsausmaksusta ja myös muut luotsaukseen liittyvät maksut, kuten luotsauksen odotus-, peruutus- ja tilauksen siirtomaksu säilyvät ennallaan.

Uudet luotsausmaksutaulukot on julkaistu Finnpilotin verkkosivuilla.

Katso luotsausmaksutaulukot täältä >>


Lisätiedot

Kari Kosonen, toimitusjohtaja, kari.kosonen@finnpilot.fi, puh. +358 40 7414625
Timo Siren, talousjohtaja, timo.siren@finnpilot.fi, puh. +358 40 1459848

 
Luotsin blogikirja

Saaristomeren luotsi kertoo työstään.

  • 5.10.2018 Mikä on turvallista?

    Jaa, syksy saa. Lehti puussa kellastaa ja hyöky meren ärjyvän rantaan voimalla paukahtaa. Trallalaa. Onneksi opiskelin merenkulkua, enkä kultturiantropolologiaa. Jään Räikköselle haikurunoudessa. Muun muassa. Ennustan: kohta ripsahtaa ensilumi. Se on jokin...

  • 25.9.2018 Kehittämättömyydessänsä

    Hei taas. Toivottavasti ette kyllästy, kun olen jatkuvasti äänessä. Onkohan siitä nyt jo monta vuotta, kun päätettiin olla digitalisaation edelläkävijöitä ja ihan maailman kärjessä kaikissa älykkäissä asioissa? Viisi viiva kymmenen ehkä. Se on sinänsä hieno...