18.4.2019 10.00

Tiedote: Länsisataman ja Ulkomatalan välistä liikennettä seurataan tehostetusti risteilykautena

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom seuraa tehostetusti Helsingin Länsisataman ja Ulkomatalan välistä alus- ja huviveneliikennettä 1.5 – 31.7. 2019. Seuranta toteutetaan yhteistyössä VTS Finlandin ja Finnpilotin kanssa.

Tämän seurannan tarkoituksena on varmistaa merialueen liikenteen turvallisuus vilkkaana risteily- ja huvivenekautena. Samalla kerätään myös tietoa merialueen mahdollisista ongelmista turvallisuuden kehittämistä varten.

Helsingin Länsisataman ja Ulkomatalan välisellä merialueella ei ole sattunut vakavia onnettomuuksia moneen vuoteen, mutta läheltä piti -tilanteista on ilmoitettu toistuvasti.

 

Lisätietoja

Valtteri Laine, erityisasiantuntija, p. 029 534 6441, valtteri.laine@traficom.fi

 

 
Luotsin blogikirja

Saaristomeren luotsi kertoo työstään.

  • 5.10.2018 Mikä on turvallista?

    Jaa, syksy saa. Lehti puussa kellastaa ja hyöky meren ärjyvän rantaan voimalla paukahtaa. Trallalaa. Onneksi opiskelin merenkulkua, enkä kultturiantropolologiaa. Jään Räikköselle haikurunoudessa. Muun muassa. Ennustan: kohta ripsahtaa ensilumi. Se on jokin...

  • 25.9.2018 Kehittämättömyydessänsä

    Hei taas. Toivottavasti ette kyllästy, kun olen jatkuvasti äänessä. Onkohan siitä nyt jo monta vuotta, kun päätettiin olla digitalisaation edelläkävijöitä ja ihan maailman kärjessä kaikissa älykkäissä asioissa? Viisi viiva kymmenen ehkä. Se on sinänsä hieno...